Mobil Saha Servis Uygulaması Yazıcı Ayarları

Mobil Saha Servis Uygulaması Yazıcı Ayarları

Licrus mobil servis uygulamlarıyla bluetooth mobil yazıcılardan çıktı alaiblirsiniz. Bunun için kullandığınız yazıcının desteklenen cihazlar listesinde yer almalıdır. 
Yazıdma işlemine geçmeden önce aşağıdaki adımlarla bluetooth yazıcınızı Licrus Mobil uygulamasına tanıntmanız gerekmektedir.


1. Yazıcının açık ve bluetooth bağlantılara izin verir durumda olduğundan emin olun.
Çoğu zaman bluetooth bir cihaz aynı anda iki farklı bağlantıyı kabul etmez. Bluetooth yazıcınıza bağlı başka bir cihaz olmadığından emin olun.

2. Telefon veya Tabletinizin bluetooth bağlantsını açın ve yazıcınızı telefon veya tabletinizle eşleştirin. 
Bluetooth bağlantısını açmak ve cihaz eşleştirmek için telefon üreticinizin yardım belgelerinden yararlanabilirsiniz.

3. Mobil servis uygulamanızı başlatın ve giriş ekranına servis merkeziniz tarafından size verilmiş olan kullanıcı adı ve şifrenizi yazıp Giriş butonuna basın.


4. Uygulama menüsünü açmak için ekranın sol üst köşesinde yer alan simgeye dokunun.


5.Açılan menüden Yazıcı Test menüsünü seçin.


6. Tüm bluetooth yazıcıları listelemek için Yenile butonuna dokunun. Bu işlem biraz zaman alabilir uygulamayı kapatmadan işlemin tamamlanmasını bekleyin.


7. Yazıcı arama işlemi tamamlandığında listeye bulunan cihazlar gelecektir. Listeden yazıcınızın adını veya kodunu seçin. Çoğu zaman bluetooth yazıcılar isim yerine yazcının altında yer alan kodlarıyla bu listede görünürler. Cihazın altında veya yanında yer alan etiketinde doğru kodu bulabilirsiniz.


8. Listeden yazıcınızı seçtikten sonra Kullan butonuna basarak Yazıcıyı varsayılan yazıcı olarak ayarlayın.


9. Yazıcı tanımlamasını yaptıktan sonra Yazıcı Testi Yap butonuna dokunarak örnek bir çıktı alarak yazıcınızı test edin. Yazıcı kısa bir yazıdmra işlemi yapacaktır.



Ayrıca Bakabilirsiniz
Yazdırma işlemini başarız olursa, uygulama marketinden yazıcı üretici taragından sağlanan test uygulamasını indirip cihazı test edeip adımları tekrar deneyebilirsiniz.

Desteklenen Cihazlar

    • Related Articles

    • Mobil Saha Servis Uygulaması Desteklenen Cihazlar

      Mobil uygulamalarımızı olabildiğince çok cihazda desteklemeye çalışıyoruz fakat çeşitli teknik kısıtlamalardan dolayı bazı sürümlerden öncesini artık desteklemiyoruz. Bunun için aşağıdaki başlıkları inceleyebilirsiniz. Apple iPhone ve iPad cihazlarda ...
    • Teknisyene Yönlendirdiğim İş Mobil Uygulamada Görünmüyor

      Teknisyene yönlendirlen işlerin, mobil uygulamaların görünmesi için personel ile kullanıcı hesabının eşleştirilmiş olması gerekir. Bunun için; İnsan Kaynakları > Personel Tanımları menüsüne girin. Açılan sayfada Personel Adı, Kodu veya Çalıştığı ...
    • Mobil Uygulamada Yazıcı Kullanan Servisler

      Servisler Licrus mobil uygulamalarında servis formları oluşturduğunda, formların çıktısı alınabilir. Yazıcı kullanan servislerin kullanıcılarını, bir gruba eklemelisiniz. Kullanıcı grubu oluşturmak için " Gruba Kullanıcı Ekleme " makalesinden ...
    • Licrus V2.9 Yenilikleri

      Licrus V2.6 sürümünden bu yana sadece bulut tabanlı olarak geliştirmeleri desteklemektedir. Licrus güncel sürümü olan V2.9 ile sunulan önemli özellikleri aşağıda bulabilirsiniz. Bununla birlikte onlarca yeni parametre ve ekran düzenlemesi de aylık ...
    • Yeni Bir Teknik Servis Tanımlama

      Licrus çoklu servis organizasyonlarını destekler ve bu sayede servis ağınızı merkezi olarak yönetebilirsiniz. Servis ağınıza yenis ervisler eklemek için; Servis Tanımları menüsünü kullanabilirsiniz. Bu menüyle, yeni servisler ekleyebilir mevcut ...