Kullanıcıya Puan Tanımlama

Kullanıcıya Puan Tanımlama

Licrus sadakat uygulamasına üye olan kullanıcılar, montajını veya satışını yaptıklarını her bir ürün için puanlar kazanabilirler.
Kullanıcılar kazandıkları puanlar ile sisteme kayıtlı Hediyeleri toplam puanına göre talep edebilirler.
Kullanıcının mevcut puanları görüntülemek veya düzenlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
  1. Uygulama menüsünden Sadakat Sistemi > Kullanıcı Puanları menüsü seçin.
  2. Açılan sayfada, kullancıların mevcut puanlarını görüntülemek için arama kutusuna tıklayın. Burada girilen kriterlere uygun sonuçları listele butonuna tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.
  3. Yeni bir kullanıcı puanı tanımlamak için ekranın sağ alt köşesindeki artı (+) butonuna tıklayın ve “Detaylar” ekranını açın.
  4. Kullanıcı: Yeni bir puanı kullanıcıya tanımlamak için bu alandan ilgili kullanıcıyı seçin.
Bir Kullanıcıya puan tanımlamak için 2 seçenek mevcuttur.
1. Seçenek Serbest Girişi alanını seçmektir.
  1. Bu alan seçildiğinde Seri numarası otomatik olarak tanımlanacaktır. Puan alanı aktif hale gelecektir. 
  2. Puan: Buraya sistemde tanımlanandan farklı bir puan girilebilirsiniz.
2. seçenek ise Serbest Giriş alanını seçmemektir.
  1. Seri Numarası: Sadakat sisteminde, kullanıcılar seri numaralarına göre puan kazanabilirler. Bu alana ürün modeline göre tanımlanan seri numarasını girin. 
  2. Ürün: Seri numarasının tanımlandığı ürün modelini seçin. Ardından ürün modeli için tanımlanan puan gelecektir.
  3. Puan: Seri numarasının tanımlandığı ürün modeline göre belirlenen puan bu alana otomatik olarak gelir.
Her iki seçenek için de aynı devam eden süreçte;
     5. Durum: Kullanıcının bu puanı kazandığında hesabında nasıl görüneceğini belirler. Varsayılan olarak bekliyor durumunda olması tavsiye edilir. Bu sayede yönetici hesabı, puanlar onaylanmadan kullanıcı puanlarını harcayamaz.
Örneğin; Varsayılan Durum “Onaylandı” seçildiğinde, kullanıcı olarak cihaz seri numarasını okutarak puanı kaydettiği an puan harcanabilecektir.
    6. Kayıt Tarihi: Kullancının cihaz seri numrasını ilk okuttuğu tarihtir. Bu tarihten sonra kullanıcı, cihazın ilk çalıştırma işlemi gerçekleştiğinde puanı harcayabilir.
    7. Son Geçerlilik Tarihi: Kullanıcılar puanları kazanırken puanlar için bir son kullanım tarihi seçebilirsiniz. Bu sayede kullanıcıların kazandıkları puanları belirli bir tarihe kadar kullanmalarını sağlarsınız. 
Belirteceğiniz son geçerlilik tarihinden sonra kullanıcı puanlarını kullanamayacaktır. Zorunlu bir alan değildir boş bırakılabilir. 
    8. Gerekli alanları doldurup Kaydet butonuna tıkladığınızda kullanıcı puanı kaydedilecektir.

    • Related Articles

    • Ürüne Puan Tanımlama

      Licrus sadakat uygulamasına üye olan kullanıcılar, montajını veya satışını yaptıklarını her bir ürün için puanlar kazanabilirler. Farklı profiller ve farklı ürün modellerine sahip kullanıcılar için kazanılacak puanları kendiniz belirleyebilirsiniz.  ...
    • Kullanıcı Puan Transferi

      Licrus sadakat uygulamasına üye olan kullanıcılar, montajını veya satışını yaptıklarını her bir ürün için puanlar kazanabilirler. Kullanıcıların mevcut puanlarını başka bir kullanıcıya aktarabilirsiniz. Kullanıcının mevcut puanlarını başka bir ...
    • Nasıl Puan Kazanabilirim (mobil)

      Licrus mobil sadakat uygulamasına üye olan kullanıcılar, montajını veya satışını yaptıklarını her bir ürün için puanlar kazanabilirler. Kullanıcılar kazandıkları puanlar ile sisteme kayıtlı Hediyeleri toplam puanına göre talep edebilirler. ...
    • Toplu İşçilik Tanımlama

      Geniş ürün çeşitliliğine sahip müşterilerimiz için önemli konulardan biri de toplu işçilik tanımlamaktır. Bir işçiliği ürünlere tanımlamak için aşağıdaki adımları izleyiniz. Uygulama menüsünden Ürün Yönetimi >  Toplu İşçilik Tanımı menüsünü seçin. ...
    • Eğitim Tanımlama

      Licrus üzerinden yeni bir eğitim tanımı yapabilirsiniz. Servis ve bayi kullanıcılarına yönelik eğitimler tanımlayabilir ve organize edebilirsiniz. Eğitim planlamak için aşağıdaki admları izleyin. Uygulama menüsünden Eğitim Tanımları > Eğitim ...