e-Kütüphaneye Nasıl Belge Yüklerim

e-Kütüphaneye Nasıl Belge Yüklerim

Licrus üzerinden e-Kütüphane yardımıyla tüm servis ağınızın belge, video ve patlatılmış resimlere hızlıca ulaşmasını sağlayaiblirsiniz.

E-Kütüphaneye bir dosya yüklemek için aşağıdaki adımlara izleyin. Eğer mevcut bir dosyayı, bir ürün veya yedek parça ile ilişkilendirmek istiyorsanız. doğrudan adımına geçin.

A-Dosya/Döküman Yükleme

  1. Uygulama menüsünden E-Kütüphane > Nesne Tanımları menüsünü seçin.
  2. Açılan ekrandan Yeni Kayıt butonuna basıp, giriş formunu açın.
  3. Açılan forma aşağıdaki bilgileri girip Kaydet Butonua basdığınızda dosya yüklenmiş olacaktır.
Nesne Tipi:Yüklenecek dosyasnın türü.
Patlatılmış Resim
PDF ve Ofis Dökümanları: PDF, XLS, XLSX, DOC, DOCX formatında dosyalar.
Ürün Resimleri: PNG, JPG formatında dosyalar
Videolar : MOV, AVI, MPG4 formatında dosyalar.
Yedek Parça Resimleri, PNG, JPG formatında dosyalar.
Nesne Adı:E-Kütüphanede dosyalara ulaşmak için kullanmak istediğiniz bir isim varsa yazın. Bu alanı boş bıraktığınızda, yüklediğiniz dosyanın adı nesne adı olarak kullanılacaktır.
Açıklama: Kısa bir açıklama metni girebilirsiniz.
Geçerli : İlişkilendirme ve arama ekranlarında yüklediğiniz dosyanın ulaşılabilir olması için işaretleyin, aksi durumda kullanıcılar erişemeyecektir.
Dosya: Yüklenmek istenen dosya, bilgisayarınızda bulunan yüklemek istediğiniz dosya.
Üzerine Yaz:Daha önce aynı isimde bir dosya yüklenmişse mevcut dökümanın silip yeni, yerine yeni dosyayı yüklemek için bu alanı işaretleyin.

UYARI: Yüklediğiniz dosya, ürün veya yedek parça ile ilişkilendirmeden kütüphane içerisinde kullanılamayacaktır, bunun için aşağıdaki adımları takip edin.

B-Dosyayı/Dökümanı Ürün veya Yedek Parça İle lişkilendirme.

Uygulama menüsünden E-Kütüphane > Nesne Tanımları menüsünü seçin.
  1. Açılan ekrandan Sorgulama Kriterleri alanıyla Ürün veya Yedek Parça ilişkilendirme istediğiniz e-Kütüphane dosyasını bulun veya doğrudan Listele butonuna basıp listeleyin.
  2. Gelen kayıtlar arasında işlem yapmak istediğiniz kaydın (satırın) en sağında bulunan Ürünler bağlantısını tıklayın.
  3. Açılan ekranda Yeni Kayıt butonuna tıkladığınızda E-Kütüphane Ürün İlişkileri formu açılacaktır.Bu formda istediğiniz ürünü seçip Kaydet butonuna basmanız yeterlidir.
NOT: Bu dökümanda örnek olarka Ürün ilişkilendirme anlatılmaktadır. Yedek Parça ilişkilendirme adımı da aynı yöntemlerle yapılabilir.

    • Related Articles

    • E-Kütüphaneye Belge Tipi Ekleme/Çıkarma/Güncelleme ve Tanımlanan Belge Tipine Dosya Ekleme

      1- E-Kütüphane menüsü altında Belge Tipleri sayfası açılır. 2- Bu sayfada bu zamana kadar eklenmiş belge tipleri karşımıza çıkmaktadır. Yeni Kayıt butonuna basılır. 3- Gerekli alanlar doldurulduktan sonra kayıt edilir. 4- Eklediğiniz belge tipi Belge ...
    • E-Kütüphane Döküman Erişiminin Gruplara Göre Sınırlandırılması

        E-Kütüphane menüsü altında "Belge Tipleri" sayfasında eklenilen belge tiplerini, gruplara verilen yetkiye göre görüntülenmesi için: 1)  Güvenlik menüsü altında Gruplar sayfasına gelinir. Bu sayfada Kullanıcı Grupları yer almaktadır. 2)  Kullanıcı ...
    • E-Kütüphane'ye Nesne Ekleme ve Eklenen Nesneyi Ürün, Yedek Parça ile İlişkilendirme Görüntüleme

      1-    E-Kütüphane altında Nesne Tipleri sayfasına gelindi. 2-   Yeni Kayıt için gerekli alanlar dolduruldu. 3-   Nesne Tanımları sayfasına gelindi. 4-   Bu sayfada belge ekleme yapılması için yeni kayıt butonuna basıldı. 5-   Yeni kayıtta Nesne ...
    • E-Kütüphanede Parçaya Göre Arama

      Licrus ile E-kütüphane içerisinden parçaya göre arama yapmak ve parça sipariş vermek için kullanabilirsiniz. Bunun için yapılması gereken adımlar şunlardır;    Uygulama menüsünden E-Kütüphane > Parçaya Göre Arama menüsü seçilir.  Gerekli alanlar ...
    • E-Kütüphanede Ürüne Göre Arama

      Licrus üzerinden E-Kütüphane içerisinden ürüne göre arama yapmak ve ürün siparişi vermek için kullanabilirsiniz. Bunun için yapılması gereken adımlar şunlardır; Uygulama menüsünden E-Kütüphane > Ürüne Göre Arama menüsü seçilir.  Gerekli alanlar ...